16. aug, 2021

Journalisten veroordelen en bestraffen

Enkele titels van de voorbije weken

Carl Nijssens eruit, Veerle Heeren erin? Waarom timing geen toeval lijkt in Sint-Truiden

CD&V vraagt nu al geheimhouding van audit over vaccinatie Veerle Heeren

“Audit binnenskamers houden? De rode loper voor Truiense oppositie”

Audit Vlaanderen: “Heeren heeft zelf beroeps- en medisch geheim geschonden”

Audit Vlaanderen: Veerle Heeren heeft een deontologische fout gemaakt

De auditeurs zijn snoeihard voor Veerle Heeren: sanctie is onvermijdelijk

Blijkbaar zijn bij Liliana Casagrande alle stoppen doorgeslagen en werd ze hoofdredacteur van een bepaalde website die ervan leeft de christendemocratie onderuit te halen en Veerle Heeren aan het kruishout te spijkeren.

Voor alle duidelijkheid: mevrouw Casagrande is niet in het bezit van het rapport van Audit Vlaanderen. Vanwaar komt haar informatie dan? Ook dat is duidelijk: vanuit de hoek die zegde zich geen bal te zullen aantrekken van de verplichte discretie, gevraagd door datzelfde Audit Vlaanderen. Op basis van geruchten maakt ze het proces van de burgemeester van Sint-Truiden en bepaalt ze zelfs de strafmaat. Journalistiek van de bovenste plank is in onze ogen heel anders. Maar dat een dame met intrinsieke kwaliteiten zich verlaagt tot dergelijk komkommerniveau, dat is een vaststelling waar niemand onderuit kan.

Op 30 augustus staat er een gemeenteraad gepland waar, als twee derden van de raadsleden dat willen, het rapport openbaar zal toegelicht worden en de CD&V gaat voor stemmen. Een toelichting, niet door Bert Stippelmans of Veerle Heeren, maar door iemand van … Audit Vlaanderen. Is het nu zo moeilijk om hierop te wachten alvorens de messen te slijpen om “barbertje” de strot af te snijden?

Ik loop niet op het verslag vooruit, want ik weet niet wat erin staat. Als daarin staat wat mevrouw Cassagrande beweert, dan is het zo en zullen de bevoegde instanties daar de nodige besluiten uit trekken: niks doen of vierendelen en verspreiden over de vier uithoeken van Sint-Truiden. Maar nu het proces maken in het Belang van Limburg, zelfs de straf gaan bepalen, dat getuigt van de allergrootste arrogantie en zelfverklaarde onschendbaarheid onder de mom van persvrijheid. Of moeten we het beïnvloeding van de jurisdictie noemen?

Nog niet zo lang geleden schreef ik hier mijn ontgoocheling neer over de tendentieuze berichtgeving over deze affaire in deze Limburgse snertgazet. Ik deed toen een oproep om gezamenlijk ons abonnement op deze rotzooi op te zeggen, passage die ik, op vraag van een vriend op het Belang verwijderde. Ik doe vandaag deze oproep opnieuw aan alle geestesgenoten: er maar één middel om het Belang op andere ideeën te brengen dat is via je abonnement. Zou je dan het Nieuwsblad lezen? Ook niet want staat dezelfde journalistieke onzin in bij gebrek aan eigen redactie.

Ik heb nu nog twee kranten, het Belang en het Nieuwsblad, maar op 1 januari 2022 geen enkele meer. Tot dan heb ik beide abonnementen betaald. Ik bespaar daarmee 800 euro. Dat is veel geld voor zoveel ergernis! Die kan in nu aan leuke dingen besteden, bijvoorbeeld elke dag een koffie op het terras van het Elfde Gebod in Zepperen, jaar-in jaar-uit.

En het Italiaanse Grotehuis, is een heel klein “huiske” geworden, en wat we daar doen weet heel Zuid-Limburg.