10. feb, 2021

Tekst

Aan deze snelheid zijn we allemaal dood van ouderdom voor we het beloofde vaccin krijgen. Tussen 5 en 8 februari kregen zelfs maar 1.173 Vlamingen een eerste prik. En dat terwijl minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) vorige week zei dat ook hier “de vaccinatiecampagne echt doorstoomt, en dat mensen zich daarover geen zorgen hoeven te maken.

Wie koopt welk vaccin en hoeveel? Europa bewees hier nog maar eens zijn onvermogen zodat we in het oude continent hopeloos achterlopen op Groot-Brittannië, Israël, de USA…omdat beslissingen nog steeds unaniem moeten genomen worden en niets werkt meer verlammend dan dat.

Wie krijgt welk vaccin en wanneer? In België zijn dan, vanaf de bekendmaking van de volgorde, achterhoedegevechten bezig van de ene beroepsgroep tegen de andere, van de ene leeftijdscategorie tegen de andere, aangewakkerd door eigenbelang en de bemoeizucht van wetenschappers die het steeds beter weten.

Binnenkort worden de officiële lintjes doorgeknipt van de vaccinatiecentra, het ene al sjieker dan het andere, maar die zullen leeg blijven want … er zijn geen vaccins. En in Brussel zeggen de gezondheidsministers in koor “dat er niks aan de hand is, alles onder controle” tot zelfs “we liggen voor op het schema.

Ondertussen blijven de cruciale sectoren in ons land, de gezondheidswerkers, niet gevaccineerd hun job doen. Ondanks dure eden van de excellenties, moeten ze ongewapend, tenzij je een papieren schort en een mondmasker een wapen zou noemen, de strijd voor mensenlevens verderzetten, nog steeds wachtend op de hun beloofde premies.

Is ons land ziek?
Zoals het er nu voor staat, heeft België een zeer erge vorm van Covid-19 en moet het aan de beademing.
Een beademing van de pharmasector die haar beloftes niet waar maakt en de bevolking bedriegt.
Een beademing van de regeringen opdat de ministers eindelijk stoppen met quatsch te vertellen en de waarheid durven zeggen.
Een beademing van de sportieve, culturele en amusementssector die door dit lakse optreden langzaam maar zeker sterven van ademnood.
Een beademing voor de horecasector waar men zelfs de arbeidsmarkt moet op gaan en een job zoeken om te overleven.
Een beademing voor de groepen jongeren en senioren die bubbelsgewijs geen activiteiten meer mogen doen.

Een beademing voor de kinderen die met -10 buiten met open ramen moeten les volgen, gehuld in dekens of fleeces.

 

We hebben niet alleen vaccins te kort, maar binnenkort ook nog eens beademingstoestellen.