19. nov, 2022

Infantiele Gianni Infantino verliest zijn pedalen

De schijnheiligheid van het Westen stuit infantiele Infantino tegen de borst. Want “zijn” Fifa ligt onder vuur en daarmee ook hij. Hij noemt de kritiek op de werkomstandigheden in Qatar ‘ontzettend onrechtvaardig’ en beschuldigt Europeanen van een ‘dubbele moraal’ en ‘puur racisme’. Poetin lijkt een kneusje.

Misschien heeft de Italiaanse advocaat niet helemaal ongelijk alhoewel deze stelling ook weer eEn brug te ver is.

Alle kranten staan bol van de wantoestanden in Qatar, zelfs het  bier van sponsor Budweiser (75 miljoen) mag er niet eens verkocht worden. Schande over de profiteurs van goedkope werkkrachten leveren bladzijden vol afgrijzen in de gazetten op. Maar vlak daarna komt de schizofrene journalistiek tot leven. Bladzijden vol over de veters van Ronaldo, de eerste nacht van de Belgen in hun luxe-resort, de kleur van de kapiteinsbandjes. ER IS NIKS AAN DE HAND IN QATAR … ENKEL VOETBAL.

Het journaal op de VRT heeft de mond vol van de wantoestanden in het rijke olieland, Vranckx verdient er zijn boterham mee. Maan Eén opent met het belangrijkste nieuws van de dag: de Belgen hebben goed geslapen. Maar ze moeten 100 km rijden om een matchke te spelen. Acharme!

De dubbele moraal zit precies daar: warm blazen en koud afspoelen. Het schandaal aanklagen en ervan profiteren. De toestand hekelen maar er met man en macht naartoe trekken. Niks aan de hand want … de holibi’s onder de broodschrijvelaars mogen ook het land binnen. Maar mekaar niet kussen!

Enfin, het Fifa-circus had nooit mogen landen in Qatar maar het is er, dankzij het gesjoemel met straaljagers van Sarkozy en de hebzucht van Platini, twee notoire Fransmannen, die samen met 16 andere corrupte bobo’s dit gedrocht ter wereld hebben gezet. En ondertussen is er voor de mensen die niets van dit idiote voetbalspelletje moeten weten niks meer te zien op tv. Het wordt dus een maand dvd kijken of Netflixen, want zelfs de journaals worden door het voetbal gegijzeld

Tijdens elk belangrijk tornooi hing ik “trots” de Belgische driekleur uit. Die blijft deze keer in de lade steken. Ik zou, nog liever dan een gat te graven om mijn mast te planten, een gat graven om van schaamte in te duiken voor veel schijnheiligheid die we de volgende maand ongevraagd over ons heen krijgen. Om er fier en tevreden weer uit te kruipen als ik verneem dat er een ploeg is die op hun truitjes de boodschap draagt, “Fuck you Fifa” om vervolgens uit het tornooi gesmeten te worden door infantiele Infantino.